Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwkowa zupa krem z bitą śmietaną"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Mrożone śliwki wrzuć do rondla, świeże najpierw umyj, wydryluj. Zalej gorącą wodą (około półtora litra). Posyp cynamonem, dodaj kilka goździków. Ugotuj pod przykryciem do miękkości.
Zupę zmiksuj lub przetrzyj przez sitko. Dodaj cukier do smaku (ilość według uznania). Wsyp mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszaj, zagotuj.
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubij (ew. z niewielką ilością cukru). Dodaj do zupy tuż przed podaniem, wymieszaj. Podawaj z ugotowanym makaronem lub pszennymi grzankami.
czas przygotowania: 30 min ilość porcji: 4 cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie