Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 86
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 175
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 201
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 391
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 64
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 86
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 175
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 201
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 391
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 64
Składniki
Wykonanie: Soczewicę namoczyć przez noc. Cebulę drobno posiekać, marchewkę i jabłka pokroić w słupki lub kostkę i skropić sokiem z cytryny. W rondlu rozgrzać olej i zeszklić cebulę, dodać marchew i jabłka i mieszając smażyć przez 2-3 minuty. Dodać soczewicę, wymieszać i podsmażyć przez 2 minuty. Wlać bulion, przyprawić do smaku. Curry wymieszać ze śmietanką, wlać do rondla, dokładnie wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu aż soczewica będzie miękka. Podawać z pieczywem.