Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką zupę można podać na Wielkanoc.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1970
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1970
Składniki
Oczyszczone, umyte mięso pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać pokrojony drobniutko czosnek i jeszcze chwilę smażyć. Dodać mięso i smażyć aż mięso straci surowość. Dodać listek i ziele angielskie i ok 1,5-2 litry wody. Gotować 20 minut. Dodać kiełbasę i gotować kolejne 20 min. Teraz dodać pomidory i gotować ok 10 min. a w tym czasie przygotować ogórki. Na patelni na maśle przesmażyć pokrojone w półplasterki kiszone ogórki i tak samo pokrojoną cytrynę. Cytrynę wcześniej wyszorować i sparzyć. Dusić 3-4 minuty. Przełożyć do garnka. Dodać pokrojone oliwki. Gotować jeszcze 10 min. Dodać do smaku pieprz czarny świeżo mielony, cukier i sól. Zupę podawać gorącą. Kiełbaski mogą być podane w całości, albo pokrojone w kawałki. Do każdej porcji dodawać po dwie łyżki śmietany i oprószyć posiekaną natką pietruszki. Podać z dobrym pieczywem. Smacznego.