Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-02-2024
Smaczna i sycąca zupa strogonow z kurczakiem i makaronem. Zupa jest gęsta i rozgrzewająca, idealna na obiad lub imprezę .
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 155
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 155
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Mąkę upal na suchej patelni na złoty kolor, często mieszając.
Cebulę i pieczarki obierz i pokrój w paski. Filety opłukaj, osusz i pokrój w kostkę. Posyp przyprawą do kurczaka i wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę i chwilę podsmaż. Następnie dodaj pieczarki i duś około dziesięciu minut.
Przełóż do garnka, na tej samej patelni ponownie rozgrzej olej i dodaj pokrojonego kurczaka podsmaż około dziesięciu minut, dodaj pokrojone w pół plasterki ogórki i pokrojoną w kostkę paprykę, duś około pięciu minut, przełóż do garnka.
Całość zalej wodą lub bulionem, dodaj passate pomidorową, przyprawy i gotuj około 15 minut. Następnie dodaj makaron i koncentrat pomidorowy, dopraw solą i pieprzem i gotuj do miękkości makaronu. Na koniec jeśli chcesz zagęścić zupę upaloną mąką i dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Jeśli wolisz rzadką formę zupy nie musisz zagęszczać jej mąką. Ja lubię gęstą zupę dlatego zagęściłam ją upaloną mąką. Polecam.