Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szczawiowa ugotowana na wieprzowym mostku, podana z jajkiem.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 132
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 132
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy wymyte mięso, podczas gotowania zbieramy szumowiny. Gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie oddzielamy je od kości, kroimy w kostkę i ponownie wkładamy je do garnka. Dodajemy obraną, pokrojoną marchew, liście laurowe, ziele angielskie, pietruszkę i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do ich miękkości. W między czasie przebieramy i myjemy szczaw, kroimy w centymetrowe paski i jak ziemniaki będą miękkie dodajemy go do garnka razem z natką pietruszki i koprem. Przyprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem ziołowym. Zupę gotujemy aż szczaw będzie w miarę miękki, zabielamy zupę i kończymy gotowanie. Podajemy gorącą z ugotowanym jakiem na twardo.