Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szpinakowa zupa krem ze śmietaną"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Seler, pietruszkę i cebulę pokrój w grubą kostkę. Do garnka wlej olej, dodaj masło, rozgrzej tłuszcz, wrzuć warzywa i smaż na średnim ogniu, cały czas mieszając. Zalej dwoma szklankami wody, dodaj listek, ziele, gałkę, sól i pieprz.
Gotuj około 20 minut. Po tym czasie wyjmij listek laurowy i ziarenka ziela.
Szpinak umyj, osącz na sitku. Dodaj do zupy, gotuj około 5 minut na wolnym ogniu. Zupę zmiksuj, podawaj ze śmietaną lub grzankami.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień