Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka przeze mnie wyhodowanych boczniaków.
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 34
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i p...
Odsłon: 89
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 34
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i p...
Odsłon: 89
Składniki
1. Marchew obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do wywaru rosołowego.
2. Grzyby kroimy w paseczki podłużne, również dodajemy do wywaru i dolewamy wody, jeżeli za mało mamy wywaru.
3. Doprawiamy imbirem, gałką muszkatołową, pieprzem, zielem angielskim, listkami laurowymi i maggi, gotujemy około 30 minut.
4. Po tym czasie rozpuszczamy masło, mieszamy z mąką i hartując dodajemy do zupy, wsypujemy majeranek i 5 minut gotujemy.
5. Zupa gotowa. 6.. Smacznego.