Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalna, pikantna zupa z krewetkami i kurczakiem oraz mleczkiem kokosowym.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 737
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 737
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Do bulionu dodajemy pokrojną w paseczki marchew i suszone grzyby mun. Gotujemy. W tym czasie makaron należy namoczyć w zimnej wodzie przez 10 minut.
Krewetki przelewamy wrzątkiem. Cebule, czosnek, papryczkę kroimy. Następnie na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy składniki. Smażymy około 3 minut. Po czym wrzucamy do bulionu.
Pierś z kurczaka należy pokroić w paseczki, przyprawić solą i ostrą papryką. Smażymy i wrzucamy do zupy.
Dodajemy starty korzeń imbiru i namoczony wcześniej makaron. Do smaku dodajemy sos sojowy.
Do zupy wlewamy mleko kokosowe. Wszystko doprawiamy do smaku, solą lub sosem sojowym. Następnie na talerzu posypujemy szczypiorkiem lub kolendrą. Smacznego