Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaleństwo smaków zapewnia użycie trawy cytrynowej, imbiru, chili, szalotki i limonki. Plus apetyczny, piękny zielony kolor.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13258
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 93
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 51
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13258
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 93
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 51
Składniki
W mikserze umieścić cebulę, czosnek, trawę cytrynową, imbir, jalapeno i liście limonki kaffir. Zmiksować na gładką masę.
W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać przygotowaną pastę i smażyć 3-4 minuty, ciągle mieszając.
Następnie dodać bulion, sól i batata. Gotować 3-4 minuty, następnie dodać brokuły. Gotować 8-10 minut, aż brokuł będzie chrupiący. Dodać mleko kokosowe oraz zieleninę (jarmuż, szpinak, rukola). Gotować 1-2 minuty.
Zdjąć z ognia, dodać kolendrę, zmiksować całość na gładką, kremową masę.
Postawić z powrotem na małym ogniu, doprawić sosem rybnym, sokiem z limonki, solą i pieprzem do smaku.
Udekorować i podawać gościom :)