Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywna zupa z klopsikami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ciecierzycę i zalej zimną wodą. Odstaw na co najmniej 8 godz. Następnie odcedź, wypłucz i zalej zimną wodą. Gotuj ok. 60 min, aż zmięknie.
Bułkę kajzerkę namocz w mleku. Do miski włóż mielone mięso, dodaj odciśniętą z nadmiaru mleka kajzerkę, jajko oraz posiekaną cebulę, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Z mięsa uformuj nieduże kulki. Obsmaż je na rozgrzanym oleju.
Marchewkę i pietruszkę obierz, umyj, pokrój w kostkę. Cukinię umyj, pokrój w półplasterki. Do garnka wlej bulion, dodaj marchewkę oraz pietruszkę, zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, dodaj cukinię, pomidory, koncentrat, obie mielone papryki i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gotuj 15-20 min. Następnie dodaj ugotowaną ciecierzycę, kukurydzę oraz klopsiki i gotuj jeszcze ok. 5 min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 370 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie