Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Węgierska zupa z papryką"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 56
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24032
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 114
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 56
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24032
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 114
Składniki
Łopatkę opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Cebule obierz, grubo posiekaj. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebule, mieszając, usmaż na szklisto. Dołóż pokrojone mięso. Podsmaż je na rumiano. Dodaj listki laurowe. Wlej gorący bulion. Przypraw ostrą papryką, tymiankiem, solą oraz pieprzem. Gotuj pod przykryciem około 40 minut.
W tym czasie papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki, miąższ pokrój na kawałki. Papryki i pomidory dodaj do zupy 10 minut przed końcem gotowania. Na koniec zupę wymieszaj z koncentratem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Posyp posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Tina