Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z buraka to fajna propozycja na świąteczny stół . Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Składniki
Warzywa myjemy i obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę. Do garnka wlewamy wodę około 2-3 litry, wrzucamy warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, czosnek i gotujemy do miękkości na małym ogniu. Na koniec dodajemy przyprawy i zioła i jeszcze chwilę gotujemy. Wyjmujemy liście laurowe i ziela angielskie, miksujemy zupę na gładki krem. Bułkę lub chleb kroimy w drobną kosteczkę, posypujemy papryką i polewamy olejem. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podpiekamy na złoty kolor. Grzanki podajemy z kremem buraczkowym. Smacznego ;)