Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna zupa z klopsikami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Cielęcinę umyj. Mięso z kością zalej wodą, dodaj drobno pokrojoną cebulę i gotuj przez godzinę. Łopatkę cielęcą zmiel, dodaj ugotowany ryż, jajko, bułkę tartą oraz połowę porcji natki i koperku. Całość dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj i uformuj niewielkie klopsiki. Po godzinie wyjmij mięso z zupy i wrzuć do niej klopsiki. Marchewkę i pietruszkę pokrój w plasterki, paprykę i pomidora w niewielką kostkę, fasolkę na kawałki. Wszystkie warzywa dodaj do zupy.
Gotuj na małym ogniu przez 40 minut. Następnie zakwaś zupę sokiem wyciśniętym z cytryny. Na końcu do zupy dodaj pozostałą cześć natki pietruszki i koperku. Dopraw solą i pieprzem.Źródło: Na żywo