Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa wiosenna z młodych warzyw, kapusty, marchwi, pietruszki, natki pietruszki, kopru, ugotowana na filecie drobiowym i konserwie ze słoika.
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9099
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 183
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 467
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9099
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 183
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 467
Składniki
Wymyty filet z kurczaka gotujemy w 2 litrach osolonej wody. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Ugotowany filet wyjmujemy z garnka, studzimy. Wszystkie warzywa kroimy.
Ostudzony filet kroimy razem z konserwą w kostkę.
Do garnka wkładamy kostkę rosołową, pokrojoną kapustę, ziemniaki, marchew i pozostałe warzywa (natkę pietruszki, korzeń pietruszki, por, czosnek, lubczyk). Gotujemy do miękkości warzyw.Gdy warzywa będą miękkie dodajemy pokrojone w kostkę mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, zakwaszamy do smaku jaki lubimy. Chwilę gotujemy i kończymy gotowanie.
Zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!