Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Witaminowa zupa paprykowa"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Papryki umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Zetrzyj skórkę z pomarańczy, by uzyskać 2 łyżki. Wyciśnij sok z pomarańczy. Rozgrzej oliwę i wrzuć papryki. Duś ok. 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj startą skórkę z pomarańczy i odrobinę imbiru.
Gotuj kilka minut. Wlej sok z pomarańczy, bulion i gotuj na małym ogniu przez 15–20 minut, mieszając. Zblenduj, dopraw. Możesz podawać z pokruszonym serem typu feta i listkami bazylii lub mięty.
• 35 minut • dla 4 osób • cena 8 złŹródło: Show