Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoska zupa minestrone"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
??Obraną i umytą marchew, ziemniaki oraz seler pokrój w kostkę. Włóż warzywa do garnka, zalej bulionem i gotuj około 10 minut.
Boczek pocięty w paski podsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Po chwili dodaj posiekaną cebulę i zeszklij. Pod koniec dorzuć przeciśnięty przez praskę czosnek.
z patelni dosyp do garnka z warzywami. Dolej przetarte przez sito pomidory.
Po kilku minutach gotowania dołóż cukinię pokrojoną w plasterki, fasolkę szparagową, groszek oraz drobno posiekane liście botwinki.
Kwadrans przed zdjęciem zupy z ognia wsyp do niej makaron, np. kolanka, oraz fasolkę. Dopraw ją solą oraz pieprzem i posyp posiekaną natką.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax