Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wykwintna zupa kalafiorowa"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1192
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12151
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1192
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12151
Składniki
Marchew i por obierz, cebulę opiecz. Mięso umyj i włóż do zimnej wody (ok. 1 litra). Zagotuj, zdejmij szumowiny. Dodaj przygotowane warzywa i listek.
Kalafior podziel na różyczki. Umyj, osusz i wrzuć na rozgrzany olej. Gdy się zrumienią, wyłóż je na ręcznik papierowy i odsącz z tłuszczu. Potem zalej mlekiem i zagotuj.
Makaron ugotuj, domieszaj pesto. Wywar przecedź, dolej mleko z kalafiorem. Dodaj pokruszony ser i tymianek. Gotuj 10 minut. Zagęść serkiem mascarpone. Do talerzy nałóż po porcji kalafiora i makaronu z pesto, zalej zupą. Posyp natką.
Mniej tłuszczu!
Przygotowane różyczki kalafiora wyłóż na blaszkę, lekko spryskaj oliwą i podpiecz w 150oC przez 15 minut.Źródło: Naj