Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcina zupka. Dopiero dzisiaj jest moją ulubioną.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Dynię oczyścić, obrać, pokroić w kostkę dodać pół szklanki wody i pod przykryciem gotować ok 15 minut. Rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem. Z mąki pszennej, jajka i szczypty soli zrobić twarde ciasto na zacierkę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w szklance osolonej wody. Pod koniec gotowania dodać mleko, dynię i zacierkę. Ciasto można zetrzeć nad garnkiem na tarce, na grubych oczkach lub skubać ciasto palcami robiąc małe kluseczki. Doprawić solą i chwilkę razem pogotować. Zajadać ze smakiem.