Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na chłodne, ponure dni. Syci i rozgrzewa.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27479
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27479
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Składniki
Zagotuj bulion, dodaj do niego oczyszczoną i pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Dołóż ziele i laurowe liście. Gotuj przez 20 minut. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż wszystko na patelni do czasu aż boczek się ładnie zrumieni. Ze składników na zacierki zagnieć ciasto. Odrywaj małe kawałki i formuj kluseczki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Po 5 minutach dodaj zacierki. Gotuj przez 10 minut. Zupę zabiel śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem, solą i majerankiem.