Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek przygotowany z własnej roboty zakwasu smakuje wybornie. Sam zakwas nie wymaga wiele zachodu, więc warto poświęcić mu chwilkę.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 200
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 200
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, powoli zalewamy letnią wodą i dokładnie mieszamy. Przelewamy do glinianego naczynia, dodajemy resztę składników ( czosnek obieramy i rozgniatamy ) i mieszamy. Przykrywamy gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka dni. W zależności od temperatury w której leżakuje nasza mikstura powinna być gotowa po 3-5 dniach.