Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś planuje przygotować na święta żurek na własnym zakwasie to dzisiaj jest ostatni moment, aby go przygotować. Dla przypomnienia podaje jeszcze raz przepis.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1320
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12818
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1320
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12818
Składniki
Litrowy słoik bardzo dokładnie umyć gorąca wodą. Wsypać do niego mąkę, dodać przyprawy (liscie laurowe, ziele angielskie) i przeciśnięty przez praske czosnek, zalać wodą i wymieszać. Przykryć gazą lub ręcznikiem papierowym, pozostawić w ciepłym miejscu. Codziennie mieszać. Gdy poczujemy kwaskowy smak (zazwyczaj po ok. tygodniu) przechowywać w lodówce.