Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Składniki
Mrożony szpinak wrzuć do garnka, dodaj łyżkę masła, jedną kostkę bulionową, zalej dwiema szklankami wody i gotuj 15 minut.
Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do zupy, gotuj jeszcze kilka minut. Zupę dopraw czerwoną papryką oraz pieprzem i dodaj sok z cytryny.
Zupę ostudź, a potem dokładnie zmiksuj. Zabiel śmietaną. Jajka na twardo pokrój na ćwiartki, ponakładaj do miseczek.
Zupę posyp posiekanym koperkiem. Możesz także udekorować pokrojonym w kostkę pomidorem.
Czas przygotowania: 35 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień