Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielona zupa-krem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2157
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2157
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Składniki
Na dużej patelni rozgrzać łyżeczkę oleju. Włożyć plasterki szynki i wysmażyć je na chrupko. Zdjąć z patelni. Pieczywo tostowe okroić ze skórki, miąższ pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać jeszcze 2 łyżki oleju, zrumienić na nim pieczywo. Tuż przed końcem smażenia grzanki oprószyć pieprzem i solą. Przełożyć na talerzyk.
Listki szpinaku i rukwi oczyścić, opłukać, osuszyć. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić w garnku na rozgrzanym maśle. Dołożyć rukiew i szpinak. Krótko poddusić. Dolać bulion i śmietanę. Poczekać, aż całość ponownie zawrze i gotować jeszcze 2 minuty. Dołożyć chrzan.
Zupę zmiksować na gładko. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Rozlać do kokilek. Do każdej porcji włożyć wysmażoną szynkę i grzanki.Źródło: Życie na gorąco