Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielona zupa z natką pietruszki"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Składniki
Szparagi umyj w zimnej wodzie, osusz i obierz końcówki ze skórki. Odetnij zdrewniałe końce. Odkrój główki, a łodyżki posiekaj w plasterki. Wrzuć szparagi do bulionu i gotuj ok. 10 minut.
Gdy będą miękkie, wyjmij po dwie główki na porcję i trochę szparagowych plasterków do dekoracji. Bulion lekko ostudź, dodaj do niego posiekaną natkę i całość zmiksuj. Do zupy dodaj szczyptę cukru, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Dolej śmietankę, dokładnie wymieszaj i jeszcze raz zagotuj, by zupa była gorąca. 3. Wlej zupę do salaterek, udekoruj główkami i plasterkami szparagów oraz listkami natki.
Rada:To delikatna, lekka zupa, dlatego najlepiej podawaj ją z grzankami.Źródło: Olivia