Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Planując zupę fasolową trzeba dzień wcześniej namoczyć fasolę w wodzie na noc, lub użyć gotowej ze słoika.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 60
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1010
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 145
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 60
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1010
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 145
Składniki
Fasolę "Piękny Jaś" namaczamy w wodzie na całą noc lub korzystamy z fasoli z puszki lub słoika. Odcedzamy i gotujemy ok. godziny do miękkości. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, czosnek. Po chwili dodajemy pocięte warzywa korzeniowe oraz poszatkowanego pora. Podsmażamy chwilę. Przekładamy fasolę z garnka w którym się gotowała wraz z wodą, dodajemy przyprawy. Gotujemy ok. 20 minut aż warzywa będą miękkie. 5 minut przed końcem gotowania dodajemy rozmrożony szpinak. Dodajemy wcześniej ugotowany makaron, przelany zimną wodą ( makaron gryczany gotowałam w osobnej wodzie, ponieważ woda jest bardzo kleista.