Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, syta zupa, która również zastąpi nam drugie danie.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 29
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 139
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 29
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 139
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę zalewamy wywarem rosołowym i gotujemy. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojoną w paseczki szynkę oraz pokrojone również w paseczki papryki, prużymy do miękkości.
4. Pod koniec gotowania ziemniaków, kiedy już są prawie miękkie łączymy z szynką oraz papryką. 5. Fix makaron kremowe 4 sery z mozzarellą rozrabiamy ze śmietaną oraz wodą i hartując wlewamy do zupy. 6. Doprawiamy solą oraz chilli jak ktoś lubi ostre.
7. Zupa gotowa, można dodać kilka kuleczek mini mozzarelli do smaku i dekoracji. 8. Smacznego.