Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa azjatycka z groszkiem"
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 214
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 55
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 214
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 55
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, potnij w cieniutkie słupki albo grubo zetrzyj. Dymki oczyść, posiekaj.
Papryczki chili oraz czerwoną paprykę oczyść z pestek. Chili pokrój w kosteczkę, a strąk czerwonej papryki – w paski. Strączki groszku cukrowego oczyść, opłucz.
Serek tofu pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj tofu. Kosteczki sera smaż, mieszając 2–3 minut. Zdejmij. Oprósz solą i pieprzem. Pokrojone warzywa zalej bulionem. Gotuj 10 minut.
Przypraw do smaku sosem sojowym, pieprzem i ew. odrobiną soli. Makaron ryżowy przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź, przelej na sitku zimną wodą, osącz.
Do gotującej się zupy włóż kosteczki tofu oraz makaron ryżowy. Mocno razem podgrzej. Gotową zupę rozlej do miseczek. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami natki.Źródło: Naj