Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smacznych posiłków, przekąsek czy dodatków do potraw. Jeśli mamy pęczek młodej botwinki taka zupa będzie idealna.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
W garnku zagotować ok 2,5-3l wody z porcją rosołową, zebrać szumowiny. Do mięsa dodać obraną marchew, pietruszkę, liście laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziele angielskie. Gotować na minimalnym gazie przez 60 min. Marchew i pietruszkę wyjąć z wywary, wraz z obranymi umytymi burakami oraz buraczkami od botwiny zetrzeć na tarce o dużych oczach. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę . Warzywa dodać do przygotowanego wywaru. Gotować na pół miękko. Liście botwinki, natkę pietruszki oraz cebule posiekać drobno. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać botwinkę smażyć kolejne 2-3 min, mieszając. Zawartość patelni przełożyć do garnka z zupą, dodać też posiekaną natkę pietruszki. Zupę doprawić octem/sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem, gotować do miękkości składników. Śmietanę zahartować chochlą zupy, przelać do garnka, wymieszać. Zupę podać z połówkami jajka ugotowanymi na twardo.