Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa botwinkowa"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1246
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1246
Składniki
W garnku zagotuj bulion. Dodaj do niego startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, pietruszkę i buraki pokrojone w kostkę. Zupę gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, następnie wrzuć drobno posiekaną botwinkę. Całość gotuj do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Śmietanę dokładnie wymieszaj z kilkoma łyżkami gorącej zupy. Tak przygotowaną śmietanę rozprowadź w garnku. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem, wlej sok z cytryny. Zupę podawaj posypaną koperkiem i pokruszonym serem. Jako dodatek świetnie pasuje również ugotowane na twardo jajko lub zielony ogórek.Źródło: Na żywo