Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zupka tak właśnie zupka z botwinki ugotowana na kurzych łapkach co dla większości to zmora z dzieciństwa my jednak bardzo uwielbiamy
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać oczyszczone łapki kurze oraz marchew pokrojoną dowolnie i przyprawę uniwersalną a także ziela i liście laurowe. Całość gotować do ich miękkości na wolnym ogniu
Jak łapki są już miękkie wyjąć je z wywaru ( można ogryźć puki gorące jak ktoś lubi ) a do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości. W trakcie gotowania przygotować botwinkę
Jak ziemniaki są już miękkie dodać botwinkę i pogotować na bardzo wolnym ogniu przez 15 minut, po wyznaczonym czasie wlać przygotowaną śmietanę, lekko zagotować i zdjąć z ognia na koniec dodać natkę pietruszki
Zupę można podawać z jajkiem na twardo lub sadzonym