Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Brokuły oczyść, wymocz, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, grubo posiekaj. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż brokuły i ziemniaki.
Warzywa zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj ok. 15 minut bez przykrycia. Następnie warzywa zmiksuj wraz z wywarem. Dolej śmietanę, wymieszaj.
Zupę przypraw do smaku gałką, solą, pieprzem oraz cukrem. Parmezan zetrzyj na grube wióry. Orzeszki, ew. pestki słonecznika, zrumień. Zupę rozlej do miseczek. Udekoruj serem i orzeszkami.Źródło: Tina