Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12782
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12782
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Składniki
Myjemy brokuły, a następnie dzielimy na mniejsze części i wrzucamy do garnka. Zalewamy wrzątkiem, solimy i gotujemy do miękkości (mogą się lekko rozgotować)
W drugim garnku - w osolonej wodzie - gotujemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Do wywaru z brokułów dodajemy kostki rosołowe, lub - w zdrowszej wersji - wywar z jarzyn (ewentualnie z kości - co kto lubi). Odcedzamy ugotowane ziemniaki i również dodajemy do wywaru.
Całość doprawiamy do smaku solą (jeśli jeszcze potrzeba) i pieprzem. Nalewamy zupę do miseczek, a następnie posypujemy swieżo startym żółtym serem i posypujemy ostrą papryką.