Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa brukselkowa"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 64
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 185
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1823
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 64
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 185
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1823
Składniki
Ziemniaki i marchewki obierz, pokrój w kostkę. Brukselki oczyść, pokrój na połówki lub ćwiartki. Seler obierz.
Marchewki i seler włóż do garnka, wlej półtora litra wody. Gotuj do miękkości. Wsyp ziemniaki i brukselkę. Gotuj do miękkości.
Do miski wsyp mąkę, przyprawę uniwersalną, dodaj śmietanę, oprósz pieprzem. Wlej niewielką ilość wody, dokładnie wymieszaj.
Wlej do zupy. Gotuj 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Przypraw.
<strong>Przepis przysłała Izabela Nowak z Chomiąży.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie