Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest delikatna i bardzo smaczna.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1246
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1246
Składniki
Zupa będzie gotowała się w sumie godzinę. Włożyłam żeberka do wody 600ml. Dodałam ziele i liść laurowy. Po pół godzinie dodałam grubo pokrojone ziemniaki i drobno pokrojoną marchew, pietruszkę, seler i cebulę. Na dwadzieścia minut przed końcem dodałam brukselkę, większe przekrojone na pół a mniejsze w całości. Gdy warzywa były miękkie zupę zabieliłam zahartowaną śmietaną. Doprawiłam sola i pieprzem. A po wyłączeniu ognia dodałam koperek. Mięso zwykle obieram i dodaję jako wkładkę lub jest smaczne na kanapki. Smacznego :)