Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa buraczkowa"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Składniki
Buraki obieram, kroję w drobną kostkę i gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem cytryny, ziela angielskiego, liścia laurowego i szczypty pieprzu.
W osobnym garnku gotuję w bulionie ziemniaki i włoszczyznę, potem dodaję je do buraków. Kiełbasę kroję w plastry i wrzucam do zupy.
Pod koniec gotowania doprawiam zupę śmietaną z łyżką mąki i jeszcze chwilę gotuję. Zupę podaję gorącą, posypaną koperkiem.Źródło: Kobieta i życie