Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa cebulowa"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Składniki
ok. 60 minut
W garnku stopić masło. Dodać pokrojoną w plasterki cebulę i dusić ok. 15 minut (nie może zbyt się zrumienić). Potem oprószyć cebulę mąką, krótko zasmażyć. Wlać bulion i wino.
Poczekać, aż całość zawrze. Przyprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, gotować pod przykryciem 15 minut. Bagietkę pokroić na kromki i zrumienić na patelni bez tłuszczu. Żółty ser drobno zetrzeć.
Zupę rozlać do żaroodpornych kokilek. Włożyć po kromce bagietki, posypać serem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225°C. Zapiekać 5-7 minut.Źródło: Życie na gorąco