Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 422
Szybka i smaczna
Odsłon: 14851
Polecam.
Odsłon: 422
Szybka i smaczna
Odsłon: 14851
Składniki
:
Seler i ziemniaki obierz, pokrój i włóż do wrzącej, osolonej wody. Gotuj ok. 20 minut, aż warzywa będą całkiem miękkie. Wtedy zmiksuj je przy pomocy blendera i ponownie doprowadź do wrzenia.
Na 2 łyżkach masła zeszklij cebulę pokrojoną w piórka.
Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skóry. Pokrój je w kostkę i dorzuć do zupy wraz z cebulą.
Śmietanę wymieszaj w miseczce z odrobiną wrzątku i dolej do garnka. Dopraw solą i pieprzem.
Kromki bułki pokrój w kostkę i przesmaż na złoty kolor na łyżce masła.
Gotową zupę podawaj z grzankami, posypaną żółtym serem.Źródło: Telemax