Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa cebulowa z grzanką"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 111
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 108
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 111
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 108
Składniki
Cebule obierz, umyj. Wykrój z nich „piętki”, pokrój w piórka. W garnku rozpuść masło, wrzuć cebule, duś do miękkości, cały czas mieszając i pilnując, by się nie przypaliły. Wlej bulion, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz.
Duś na małym ogniu 20 minut. 10 minut przed końcem gotowania wlej wino. Gotuj kilka minut na dużym gazie, by alkohol wyparował. Zmniejsz gaz, gotuj 10 minut.
Pokrój bułkę, na patelni podgrzej grzanki z serem. Podawaj zupę z grzankami.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień