Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa cebulowa z grzankami z bryndzą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 616
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 167
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 240
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 129
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 616
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 167
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 240
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 129
Składniki
Cebule obierz i pokrój w ćwiartki. Gałązki tymianku opłucz pod zimną wodą i osusz na papierowym ręczniku. W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę. Lekko oprósz ją solą i dodaj listki tymianku. Całość smaż na małym ogniu do czasu, aż cebula zmięknie.
Do garnka z cebulą wlej bulion warzywny. Zawartość doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Zupę zmiksuj i połącz ją z masłem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Danie podawaj z dodatkiem kilku grzanek.
Bagietkę pokrój wzdłuż. Każdą kromkę posmaruj odrobiną bryndzy. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż pokrojoną bagietkę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 °C, do momentu roztopienia i zrumienienia się sera.Źródło: Na żywo