Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 197
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 183
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 197
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 183
Składniki
Filety ugotuj w litrze rosołu przygotowanego z kostek rosołowych. Wyjmij i pokrój w paseczki.
Marchew obierz. Dymkę oczyść. Grzyby i makaron ryżowy namocz.
Warzywa i grzyby pokrój, włóż do rosołu razem z mięsem i gotuj ok. 10 minut. Pod koniec dodaj namoczony makaron.
Imbir obierz, zetrzyj i dodaj do zupy. Skrobię rozrób w niewielkiej ilości wody. Wlej do zupy i zagotuj ciągle mieszając.
Jajko roztrzep z kilkoma łyżkami wody, wlej do garnka, zamieszaj by się ścięło.
Gotową zupę dopraw do smaku sosem sojowym, olejem sezamowym oraz sosem pomidorowym chili.Źródło: Telemax