Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa chrzanowa"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Pokrój boczek w dużą kostkę, a kiełbasę w plasterki. Dodaj marchew pokrojoną w plasterki, ziele angielskie, listek laurowy, czosnek. Lekko posól wodę i gotuj ok. pół godziny. Ugotuj jajka na twardo, obierz, przekrój na połówki.
Przełóż chrzan do garnuszka, wlej trochę gorącego wywaru i wymieszaj. Przelej do garnka, zagotuj całość. Na koniec zapraw zupę śmietaną (może być z dodatkiem płaskiej łyżki mąki ziemniaczanej), przypraw do smaku solą, pieprzem, ewentualnie szczyptą cukru.
Obrane jajka rozłóż do talerzy, zalej gorącą zupą. Posyp posiekaną natką. Podaj z pieczywem lub ziemniakami. Do barszczu możesz dodać trochę świeżo utartego chrzanu, zupa ma wtedy bardziej intensywny aromat.
Porcje: 6. : 40 min. Cena: 1,20. Kalorie: 320.
Przepis nadesłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Takie jest życie