Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie zupy podaje się w okresie wielkanocnym? Oczywiście najpopularniejsze są żurek i barszcz biały. Równie smaczną propozycją może być zupa chrzanowa z boczkiem. To proste danie z pewnością przypadnie do gustu wszystkim osobom, które lubią wyraziste dania. Co dodać do zupy chrzanowej z boczkiem? Zupa chrzanowa w tej wersji będzie przyrządzona na sporej ilości warzyw. Znajdą się tu ziemniaki, marchew oraz seler. Kremową konsystencję uzyskamy, dzięki dodaniu do niej śmietanki kremówki. Jakie przyprawy dodać do zupy chrzanowej z boczkiem? Chrzan to korzeń o wyjątkowo intensywnym smaku, warto dodać sporą jego ilość, aby zupa była wyrazista. Smak zupy chrzanowej najlepiej podkreśli dodatek majeranku. Nie można zapomnieć również o soli i świeżo zmielonym pieprzu. Z czym podawać zupę chrzanową? Na suchej patelni warto podsmażyć kawałki boczku, przygotowując z nich chipsy. Do zupy chrzanowej świetnie sprawdzi się także gotowane jajko.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Warzywa obierz i pokrój w kostkę. Następnie do garnka dodaj masło klarowane i podsmaż na nim marchewkę, selera, cebulę i pora. Dopraw całość delikatnie solą. Kiedy się zarumienią wlej bulion.
Kiedy bulion się zagotuje, dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotuj przez kolejne 20 minut, aż ziemniaki zmiękną. Dodaj starty chrzan. Zapraw zupę śmietaną, dodaj majeranek, sól i pieprz.
Ugotuj jajka na twardo, tyle ile porcji zupy. Na suchej patelni usmaż plastry boczku, aby powstały chrupiące chipsy. Zupę przelej do misek, dodaj połówki jajek oraz plaster boczku. Udekoruj świeżym szczypiorkiem.