Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa chrzanowa z serem"
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 177
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4383
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 177
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4383
Składniki
Cebulę obierz, drobniutko posiekaj, zeszklij w garnku na 2 łyżkach rozgrzanego masła. Oprósz mąką. Krótko zasmaż. Mieszając, dolej zimny bulion i doprowadź całość do wrzenia. Korzeń chrzanu obierz, razem z żółtym serem zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami i wrzuć do gotującej się zupy. Gotuj ciągle mieszając, aż ser całkowicie się rozpuści.
Do gotującej się zupy wlej śmietanę. Przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Gotuj jeszcze ok. 5 minut.
Tosty okrój ze skórki, środki potnij w paseczki. Zrumień na pozostałym maśle. Gotową zupę rozlej do miseczek. Posyp grzankami oraz listkami natki i grubo zmielonym pieprzem.
•: 25 min •Porcja: 355 kcal •Cena porcji: 1,90 złŹródło: Naj