Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta w przygotowaniu zupa krem.
blender
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Do gotującej się na średnim ogniu wody dodaję kostkę rosołową oraz pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Gotuję 18 minut na średnim ogniu.
Dodaję drobno pokrojoną marchew oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuję kolejne 18 minut.
Jogurt naturalny mieszam w szklance z curry i dodaję powoli do zupy cały czas mieszając.
Zupę miksuję na krem i przekładam na talerz. Dekoruję natką pietruszki. Jeżeli ktoś chce może dodać odrobinę soli i pieprzu, ale nie jest to konieczne. Smacznego!