Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10550
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 309
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10550
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 309
Składniki
Kakao wymieszać z łyżką cukru, dodać małą ilość zimnego mleka, wymieszać na gładką masę. Mleko połączyć z masą i zagotować. Białka ubić na pianę, dodawać po trochu pozostały cukier. Na gotujące kakao z mlekiem kłaść łyżką beziki z ubitej piany. Gdy zetnie się piana od strony zanurzonej odwrócić, zagotować. Zupę można podawać również z ryżem ugotowanym na półsypko.