Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 72
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 72
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Składniki
Miąższ dyni pokrój na kawałki i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop olejem, posól i wstaw na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Oczyszczoną cebulę pokrój w drobne kawałki, a obrany imbir zetrzyj na tarce. Podsmaż na oliwie. Dodaj curry, bulion z mlekiem kokosowym (ok. 4 łyżek mleka odłóż) i zagotuj.
Włóż dynię i gotuj jeszcze ok. 15 minut. Następnie zmiksuj zupę na gładki krem.
Dodaj cukier, sól, pieprz i sok z limonki. Wymieszaj.
Rozlej zupę na talerze. Udekoruj ją mleczkiem kokosowym i pokrojoną papryczką chili.Źródło: Telemax