Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam przyrządzić jedną z ulubionych naszych zup. Ostatnio kremy często goszczą na naszym stole. Mimo, że obranie i wydrążenie dyni jest nieco pracochłonne i wymaga trochę zręczności to pozostała część dodatków przygotowuje się błyskawicznie.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 103
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 103
Składniki
Do garnka wlać ok 1l wody, dodać obraną marchewkę, pietruszkę, liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, pestki, cebulę, czosnek, ziemniaki oraz obraną i wydrążoną dynię. Gotować ok 30 minut do momentu zmięknięcia wszystkich warzyw. Na sam koniec gotowania dodajemy pietruszkę oraz koperek, a także wszystkie przyprawy (pieprz, sól, cukier, paprykę, curry i kurkumę). Całość zblendować na gładki krem. Dodać łyżkę masła oraz śmietankę. Ponownie zagotować. W razie potrzeby dodatkowo przyprawić do smaku. Zupę podawać posypaną pestkami dyni.