Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa dyniowa z chipsami serowymi"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9880
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9880
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
Na chipsy: schłodzony camembert zetrzyj na grube wiórki, wymieszaj z 1/3 pestek dyni. Blachę z piekarnika wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 8 kółek. Zapełnij je mieszanką sera i pestek. Piecz 10 minut w temp. 200 st. Miąższ dyni oczyść. Marchewki obierz, pokrój. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Odłóż 2 ząbki czosnku, a pozostałe rozdrobnione warzywa ułóż w żaroodpornej formie. Posyp solą, pieprzem i cukrem. Piecz 30 minut w 200 st. Wlej bulion, piecz jeszcze 45 minut.
Pozostałe pestki zrumień na suchej patelni. Zmiksuj na pastę z resztą czosnku, żółtym serem, listkami natki, oliwą i 2 łyżkami oleju dyniowego. Upieczone warzywa i bulion zmiksuj. Zupę przypraw solą, pieprzem i cukrem. Rozlej do miseczek. Nałóż po porcji pasty. Udekoruj resztą oleju. Podawaj z chipsami serowymi.
Pyszne także z chipsami z ziemniaków ok.2 godz. 1 porcja zawiera ok. 700 kcal Ok. 2,70 zł za porcjęŹródło: Tina