Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupe krem z dyni z dodatkiem groszku ptysiowego.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 773
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 67
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 773
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 67
Składniki
Dynię obrać ze skórki, usunąć nasiona i miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki również obrać i pokroić w kostkę. W garnku na oliwie zeszklić pokrojoną w drobną kostkę oliwę. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić razem z cebulą. Następnie dodajemy dynię i ziemniaki, doprawić solą i smażyć co chwila mieszając przez ok 5 minut. Pod koniec dodać curry kurkumę.
Gdy już podsmażymy, dodać gorący bulion i zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez ok 10 minut. Świeże pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki i dodać do zupy. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować przez ok 10 minut lub do miękkości warzyw. Po ugotowaniu zmiksować w blenderze. Zupę podawać z groszkiem ptysiowym i kleksem śmietany.