Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa dyniowa z grzankami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Składniki
Dynię wydrąż, usuń pestki i części miękkie. Miąższ pokrój w kostkę i połącz z wywarem. Całość gotuj, aż dynia będzie miękka i zmiksuj. Cebulę pokrój w kostkę, boczek w paski, a czosnek przeciśnij przez praskę. wrzuć na rozgrzany tłuszcz i chwilę przesmaż.
Następnie połącz ze zmiksowaną zupą. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj przez około 10 minut. Do zupy dodaj koncentrat pomidorowy i wlej śmietanę. Wymieszaj. Podawaj z grzankami.Źródło: Na żywo